Truffle Valley Boys

The Truffle Valley Boys is een band met een missie: het rauwe, krachtige en authentieke geluid van de beginjaren van Blue Grass-muziek terugbrengen.

De groep put zijn repertoire en geluid uit enkele van de meer obscure Blue Grass-artiesten uit de vroege tot midden jaren vijftig – bepalende jaren voor dit muziekgenre, dat ontstond als een tak van de countrymuziek, sterk beïnvloed door Western Swing en Blues, en dat een zeer belangrijke rol speelde bij de geboorte van Rockabilly.

Gekenmerkt door het gebruik van instrumenten als banjo, mandoline en resophonic gitaar, en door een bijzondere aandacht voor vocale harmonieën, ‘danst’ de band rond een enkele microfoon, in een ingewikkelde dynamische choreografie, om de visuele en muzikale ervaring van een middentoneel volledig te reproduceren.

Omdat hun drie platen enthousiaste internationale recensies hebben gekregen, reist de band elk jaar duizenden kilometers door heel Europa, en is vaak headliner op grote Blue Grass- en Hillbilly-muziekfestivals.

Matt Ringressi – Mandoline, gitaar, zang Germano Ciavone – Banjo, zang Denny Rocchio – Resophonic gitaar, gitaar, zang Emanuele Valente – Elektrische bas

  • Ticket
    15 €
    Eén ticket voor Truffle Valley Boys

  • Persoonlijke gegevens


    Bestelling

    Nog niets geselecteerd